TOMO

fullsizerenderZ jogo sem prvič prišel v stik v zaključku srednje šole, ko sem se srečal z literaturo na to temo. Moj raziskovalni duh ni želel samo brati o tem, ampak sem jogo želel tudi izkusit. Najprej sam, potem pa sem na koncu študija ekonomije (smer turizem) šel prvič v Indijo in Nepal. Tja sem šel z namenom napisati diplomsko nalogo na temo treking turizma. V treh mesecih potovanja po tem mističnem delu našega planeta, sem se večkrat srečal z jogo in začel obiskovati organizirane ure joge. Videl sem, da izvajanje joge v skupini ljudi, prinaša nove razsežnosti in še večjo energijo. To mi je dalo nov zagon in v naslednjih letih sta joga in plezanje postala moj vsakdan. Obe dejavnosti sta se zelo lepo dopolnjevali – tako joga kot plezanje krepita duha in telo.

Po koncu študija, sem začel delati v turizmu kot vodnik in organizator potovanj. Moja ljubezen do potovanj in delo, sta me popeljala v ogromno različnih koncev našega planeta. V tistem obdobju sem spoznal tudi Tjašo, ki je bila že takrat zaljubljena v jogo. Preko nje sem svojo prakso še poglobil. V naslednjih letih naju je pot večkrat ponesla nazaj v Indijo in Nepal, kjer sva prehodila ogromno himalajskih poti, se spoznavala z jogo po ašramih in indijsko filozofijo.

img_0075Leta 2013 sem našel stil joge (IYENGAR JOGA), ki mi je navdih za moje učenje. Natančnost posameznih položajev in modrost, ki jo je predal ustanovitelj te joge (B.K.S. Iyengar) me je prevzela.  Leta 2014 sem se priključil učiteljskemu tečaju Iyengar yoge, kjer imam priložnost pridobivat znanje od številnih Senior učiteljev (Kevin Gardiner, Erika Reppasy, Margarete Eckl, Bobby Clennell, Laurie Blakeney,…)
V zadnjih letih se je rojevala ideja, da s Tjašo začneva skupaj poučevati jogo in organizirati dogodke, ki so povezani z jogo in potovanji. Z rojstvom najinega sina Robina, se je ta ideja tudi uresničila in leta 2014 sem začel poučevati jogo in letos (2016) sva tudi odprla svoj joga studio Pilgrim v Mozirju. Poleg poučevanja še vedno vodim ljudi po svetu (Maroko, Gvatemala, Kolumbija, Indonezija, Nepal,…) in poskušam hoditi po svoji poti.