Čudovita lastnost joge je njena prilagodljivost za različne generacije ter različne fizične omejitve. In kljub temu, da marsikdo od nas ob izrazu joga dobi predstavo neke mlajše osebe, ki je zvita v presto, pa lahko starejši in manj fleksibilni uživajo v jogi ravno toliko in morda še bolj. Terapevtski učinki joge lahko neizmerno pomagajo še posebej v tem obdobju življenja ter nas osvobodijo nepotrebnih nepravilnosti fizičnega telesa in bolečin.

POZITIVNI UČINKI JOGE ZA ZRELA LETA

Učinki za seniorje so več ali manj podobni tistim za splošno populacijo: povečan mišični tonus, boljše ravnotežje in telesna zmogljivost ter boljše razpoloženje na splošno. Skozi dihalne vaje (pranajamo) si povečujemo našo pljučno kapaciteto. Lahko pričakujete, da se bo izboljšala drža in da boste lepše spali. Joga prav tako pomaga, če ste pod stresom. Zapomnite pa si, da rezultati ne pridejo čez noč po prvi uri joge. Potrebno je vztrajati in redno vaditi. Zelo zaželeno je, da poleg obiskovanja tečaja pod nadzorom usposobljenega učitelja, pridno vadite tudi doma. Tako se bodo rezultati še potencirali.

Skratka, nikoli ni prepozno, da začnete vaditi jogo in prejemati njene blagodejne učinke ter darila, ki so podarjena skozi vztrajnost, potrpežljivost in redno izvajanje. Za priključitev k tečajem pa ne potrebujete nobenega jogijskega predznanja.

TEČAJI
vsako sredo dopoldan od 9 – 10
Mozirje, Joga studio Pilgrim
Začetek:
Redne vadbe so na urniku od 1. septembra dalje, lahko se priključite k skupini kadarkoli med letom.

Cena: 25 EUR/mesec, 8 EUR/obisk

Prijava:  tjasacopot@gmail.com ali 031/393/478 (Tjaša) ali 031/670/953 (Tomo)

Senior-Yoga-3