Pravimo, da je materinstvo eno od ženskih poslanstev. Najlepša stvar, ki se nam lahko zgodi. To ni samo fizično stanje, temveč tudi božansko stanje. S porodom se za mater začenjajo nove odgovornosti ter novi izzivi. Materinstvo s sabo prinaša kvalitete brezpogojne ljubezni, odrekanja, neomajne vere, potrpežljivosti, dobrih želja in trdega dela. To so vse karakteristike potopljene globoko v materino naravo.

NAPIS NOSEČKE FUL LEP

Včasih pa je lahko ta boj brez konca, predajanje za druge, igranje tolikšnih vlog v eni ženski tudi kar prevelik zalogaj in nenehen napor otežuje mladi mamici, da bi razmišljala pozitivno. Stabilnost, tako umsko kot tudi telesno, pa dosežemo z jogijskimi asanami in pranajamo. Osvoboditev  leži v prakticiranju tehnik joge.

Joga nam tako nudi tehnike za boljše počutje in lažje soočanje z realnostjo v vseh življenjskih obdobjih. Zelo je priporočljiva med nosečnostjo, v različnih fazah ter po porodu, seveda na prilagojen način, ki ga pozna za to usposobljen učitelj.

S tem znanjem in redno vadbo boste zablesteli v umirjenosti, zdravju svojega telesa ter tako sebi in svojemu otročku zagotovili kar najboljše pogoje za razvoj in lažji prihod na svet.

JOGA V NOSEČNOSTI

Naše delo v vlogi biti starši/mama vključuje dvig zavesti ter razvoj znanja, pa ne samo v smislu poroda, nosečnosti in starševstva, ampak tudi kar se tiče našega življenja, naše osebne rasti. Naše poslanstvo je dati otrokom to kar potrebujejo v življenju, da se bodo vedno spominjali tega kar v resnici so: čudovita bitja, ki so bila rojena na ta svet, da dobijo življenjske izkušnje in izpolnijo svoje poslanstvo.

Ko apliciramo jogo in tradicionalna znanja v svoje obdobje nosečnosti s tem ne samo da izboljšujemo svoje fizično zdravje, preženemo ali preprečimo marsikatero bolečino, ampak tudi vzpostavimo notranjo povezavo v nas z dušo, ki raste v nas. Prebujamo vir notranje moči in predanosti, ki je center našega bitja. Vedno si želim, da bi to spoznalo čim več bodočih mamic, da bi jih znala motivirati, da posvetijo več časa sebi ter s tem poskrbijo za preobrat do večjega zadovoljstva ter notranje izpolnjenosti sebe, svojih otročkov, družin in svetovnih okvirov. S svojo prelepo izkušnjo rednega prakticiranja joge tudi v nosečnosti in v zahvalo svojim čudovitim učiteljem, sem prejela vsa potrebna znanja, da lahko to meni tako zelo dragoceno znanje širim med vse, ki potrebujejo pomoč, želijo bolj »zavestno« in cenjeno nosečnost. Eden od največjih izzivov nosečnosti in biti starš je, da se ne moremo ozirati nikamor in na nikogar po lekcije. Lahko se motiviramo, se naučimo dragocenih tehnik, ampak zapomnite si, da je vsak otrok in vsak porod edinstven kot snežinka, nikoli ne bo eden popolnoma identičen drugemu.
za nosecnice

TEČAJI

Vabljene bodoče mamice po tretjem mesecu nosečnosti.

Kdaj: vsak četrtek od 17. – 18.15. ure
Mozirje, Joga studio Pilgrim
Začetek:
Redne vadbe so na urniku od 10. septembra dalje, lahko se priključite kadarkoli med letom.

Cena: 40 EUR mesečna karta

Prijava:  tjasacopot@gmail.com ali 031/393/478 (Tjaša)

GALERIJA