TRADICIONALNA ABHYANGA – izvajata jo dva terapevta, vključuje pa tudi parno kopel (Swedana), kar še pospeši razstrupljanje telesa. Masaža se še posebej priporoča pri napetosti in stresu. Močno  razstruplja telo, obnavlja kožo in izboljša cirkulacijo. Izvajamo  jo s toplimi zeliščnimi olji. Masira se celo telo, olja je več,  vključuje dolge gibe, hitrejše kot pri navadnih masažah. Masaža je nežnejša, poudarek je bolj na usklajenosti in ritmiki gibov na površini, ne prodira se tako globoko v tkiva. Učinek je močna sprostitev in poživitev telesa. Priporoča se tudi starejšim ljudem.

70MIN – 55 EUR

AYURVEDSKA TERAPEVTSKA MASAŽA Z OLJEM (celo telo) – terapevtsko deluje na celo telo, še posebej krvni obtok. Priporočamo jo pri utrujenosti mišic in napetostih posameznih delov, npr. vratu, hrbta, nog. Je izredno prijetna, gibi so močnejši in gredo globoko v tkiva in mišice. Masira se celo telo, tudi glavo in obraz. Za sproščanje napetih delov, pomirjanje in razvajanje telesa

90 MIN – 55 EUR

MARMA MASAŽA – masaža 107 točk – marm, ki so povezane z notranjimi organi v telesu. Preko marm spodbudimo optimalnejše delovanje naših organov. Marme so transformatorji in s pritiski se poveča stopnja energije v telesu. Boleča, ampak zelo učinkovita. Priporoča se v ogromno primerih: bolezni živčnega sistema, čustvenih težavah (žalost, jeza, depresija, stres), pri problemih povezanih prebavnim sistemom, zelo učinkovita pri razstrupljanju, različnih bolečinah (glavoboli, migrene).

90MIN – 60 EUR

marmas

SHIRODHARA – beseda je sestavljena iz Shiro, ki pomeni glava ter Dhara, ki pomeni tok. Pri tej terapiji gre za enakomerno in ritmično kapljanje olja na čelo, ali bolj specifično na tretje oko. To mesto je točka, ki se imenuje čakra in se nahaja točno nad in med obrvmi. Olje prosto teče po skalpu in lasišču. Terapija se začne tako, da stranko najprej zmasiramo po načinu ayurvedske tradicionalne masaže Abhyange s poudarkom na masaži glave, nato pa točno nad njegovim čelom namestimo posodo, ki vsebuje toplo zeliščno mešanico olj. Topla tekočina nato teče po čelu, nežno po skalpu in laseh. Občutek je izredno prijeten in sproščujoč. Z Shirodharo dosežemo učinek globoke sprostitve uma in telesa s pomočjo toplih zeliščnih olj. Ker se osredotočamo na center točke tretjega očesa, ki je zelo pomembna čakra, se proizvaja energija po celem telesu ter izboljšajo se funkcije vseh petih čutov. Shirodhara je sredstvo proti stresu, nervozi, ki se kaže v telesu v obliki sprememb razpoloženja, depresije, nespečnosti in celo izpadanja las. Uravnava živčni sistem, daje moč, hrani lasišče in glavo. Priporoča se še posebej pri nevroloških težavah, problemih glave, psihološlih motnjah, migrenah ter problemih povezanih z ušesi, nosom in grlom.

Ta terapija ni uspešna edino v primerih povezanih s stresom vsakdanjega življenja in preobremenitev pri delu, ampak je tudi zelo primerna za ljudi, ki se spopadajo z emocionalnimi težavami v življenju.

Dobro je, da se terapija ponovi večkrat, da dosežemo tisti maksimalni učinek. Celotna terapija traja 1h 15min. V tem je zajeto 30 min masaže s poudarkom masaže glave, 30 min Shirodhare in 15 min vmes za priprave in počitek na koncu.

75 min – 65 EUR

UDVARTHANAM – ta masaža odlično vpliva na izgubo nabranih kilogramov, odpravlja celulit in odstranjuje odvečno vodo v telesu. Enkraten je tudi za moten pretok limfe in slab imunski sistem. Uporabljamo poseben zeliščni prah, ki se vtira v telo na poseben način. Terapija se svetuje tudi v primeru kožnih bolezni ter bolezni povezane s povišanjem in neravnovesjem v Kapha doši. Po masaži postrežemo tudi odličen razstrupljevalni napitek, ki dodatno pospeši izločanje strupov iz telesa.

40 min – 55 EUR

SWEDANA (PARNA KOPEL) – svetujemo jo pri hujšanju, razstrupljanju telesa, določenih vrstah kožnih bolezni, sprostitvi napetosti v mišicah, išiasu, artritisu in nevroloških težavah vseh vrst. Naredimo posebno komoro, glava ostane zunaj, celo telo pa je izpostavljeno topli pari, ki blagodejno masira in vstopa v telo. Učinek je potenje, sprostitev in pospešeno odvajanje strupov iz telesa.

15 min – 15 EUR

AYURVEDSKI PAKET ZA RAZSTRUPLJANJE IN SPROSTITEV

Ayurvedski paket za razstrupljanje in sprostitev zajema najprej tradicionalno ajurvedsko masažo Abhyango, ki s pomočjo nanašanja medicinskih olj ojača in ohranja mišice ter sklepe zdrave, zavira staranje, naredi kožo mehkejšo in prožnejšo hkrati pa čisti energetske kanale, poveča cirkulacijo krvi po telesu in zmanjšuje utrujenost in šibkost. Promovira kvaliteten spanec in ojača čute. Izvajata jo sinhronizirano dva terapevta, in sicer traja 40 min. Naslednji postopek je Swedana ali parna kopel/savna. Sprožimo potenje, ki je zadostno, ko je potno tudi čelo. Swedana sprošča telesne bolečine mišic in sklepov. Prinaša občutek lahkosti in pritoka sveže energije. Daje popolno svežino telesu in odvaja strupe. Postopek traja do 30 min. Končamo s Shirodharo, kjer gre za globoko sprostitveno in terapevtsko seanso, kjer masirancu enakomerno in ritmično teče toplo zeliščno olje preko čela, skalpa in lasišča. Z Shirodharo dosežemo učinek globoke sprostitve uma. Ker se osredotočamo na center točke tretjega očesa, ki je zelo pomembna čakra, se proizvaja energija po celem telesu ter izboljšajo se funkcije vseh petih čutov. Shirodhara je sredstvo proti stresu, nervozi, ki se kaže v telesu v obliki sprememb razpoloženja, depresije, nespečnosti in celo izpadanja las. Uravnava živčni sistem, daje moč, hrani lasišče in glavo. Postopek traja 30 min. Nato sledi počitek in prerojeni bomo!

120 min – 90 EUR

images4

POSEBEJ ZA VAS SMO SESTAVILI PAKET, KI IMA MAKSIMALNI UČINEK NA IZGUBO ODVEČNIH KILOGRAMOV IN CELULITA:

UDVARTHANAM + SWEDANA

60 min – 65 EUR

Če se želite resno lotiti izgube kilogramov in to doseči na daljši rok pa smo za vas pripravili CELOTEN TRETMA, ki vključuje:

  • 10-krat PAKET UDVARTHANAM + SWEDANA + RAZSTRUPLJEVALNI NAPITEK (trajanje 10-krat po 60 min, za optimalni učinek svetujemo terapije vsak drugi dan),
  • svetovanje ajurveda terapevta in sestava pravilne prehrane med tretmajem in za prihodnje (1-krat 60 min),
  • če se boste držali predpisanega jedilnika, Vam ob tem, da ne boste lačni, zagotavljamo izgubo odvečnih kilogramov (seveda izguba kilogramov odvisno od teže posameznika; naše izkušnje so do 5 kg med tretmajem, pa še potem hujšamo, če se držimo pravilne prehrane).
  • Poudarjamo, da je to hujšanje na povsem naraven način, vse kar uporabimo so zelišča, naravno olje, napitki so povsem ekološki; ne bodo se poznale strije na koži, koža postane lepa in sijoča.

UGODNO! CENA CELOTNEGA TRETMAJA – 580 EUR

Vse masaže in tretmaje izvajam v Wellness Centru Zala v Topolšici.

Prijave in rezervacije na:

Tel.: 03 896 31 70

E-mail: wellness.zala@topolsica.si

http://www.terme-topolsica.si/ceniki/wellness-zala/ayurveda/